Tensiuni în Nagorno Karabah – Premierul armean cere intervenția armate ruse

0
226

Premierul armean Nikol Pashinian a făcut apel, joi, la forţele ruse de menţinere a păcii desfăşurate în Nagorno Karabah să acţioneze în urma noilor ciocniri dintre armata azeră şi separatiştii armeni în această enclavă disputată, relatează AFP, potrivit news.ro.

”În Nagorno Karabah există o linie de contact unde sunt desfăşurate forţele de menţinere a păcii, iar acest teritoriu este responsabilitatea lor. Ne aşteptăm ca orice încercare de a încălca linia de contact să fie prevenită de către contingentul de menţinere a păcii”, a afirmat premierul armean în cadrul unei întâlniri guvernamentale.

Azerbaidjanul a anunţat, miercuri, că a preluat controlul mai multor poziţii şi a distrus ţinte armeneşti în Nagorno Karabah, în timpul unei ciocniri soldate cu puţin trei morţi, care a reactivat riscul declanşării unui război.

Operaţiunea de menţinere a păcii trebuie ”clarificată”, deoarece Azerbaidjanul refuză să semneze ”un document privind mandatul” acestei forţe ruse desfăşurate în noiembrie 2020, a subliniat Pashinian.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns