Radu Hossu : Rezumat de noapte

0
104

Foarte scurt rezumat de noapte (23.09 ora 00:10)

  • Ucrainenii au despășit ultima linie (din cele succesive) din primul sistem de fortificații ale Liniei Surovikin, în zona Verbove-Robotyne (vedeți harta ISW atașată). Sunt la 15 km de Tokmak. Aceasta a fost cea mai bine fortificată linie.

Mai e mult până departe, însă Forțele Armate ale Ucrainei au demonstrat o capacitate excepțională de a reuși străpungerea a poate celei mai fortificate linii de apărare din istoria recentă, poate doar Linia Maginot (WW2) a fost „mai impenetrabilă”.

  • În imaginea din stângă vedeți momentul în care Amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei Ruse la Marea Neagră din Sevastopol a fost eliminat în biroul lui din Comandamentul Central al Forțelor Navale ruse de la Marea Neagră. El este direct responsabil pentru atacurile rachete Kalibr asupra țintelor civile și infrastrucurii civile din Odesa, Mylokaiv, Herson. Cele două rachete care au distrus Sediul Comandamentului au fost Storm Shadow.

  • NBC News și Washington Post anunță pe surse [ATENȚIE, SURSE!!!] că SUA va trimite un număr limitat de rachete ATACMS.

Opinie personală: americanii reacționează la pretențiile germane, la fel cum au făcut in cazul Tancurilor Grele (MTB – Main Battle Tanks): Germanii au zis că dau Leopard 2 doar dacă dau Americanii Abrams. Americanii au anunțat un număr extrem de limitat (31) de Abrams, germanii au fost nevoiți să se țină de cuvânt. Și nu doar că s-au ținut de cuvânt, dar au permis tuturor țărilor care au tancuri Leopard 2 să le trimită Ucrainei în numărul care îl consideră ele acceptabil. Astfel, germanii au depășit toate așteptările.

Acum, germanii au spus: vom da rachete Taurus (rachete balistice cu rază medie de acțiune – 500 km – asemănătoare Storm Shadow (UK) și SCALP EG (Franța) doar că mult mai puternice) dacă dau americanii ATACMS. Cel mai probabil în zilele următoare (dacă se confirmă informația de acum câteva ore), germanii vor anunța și ei trimiterea de Taurus. Aceste rachete nu sunt doar rachete, sunt capacități militare. Ele pot fi, dacă sunt în număr suficient, ceea ce se numește „game changer”, cum au fost HIMARS anul trecut în contraofensiva din Septembrie din Harkiv și Herson.


Ucraina a demonstrat nu doar că rezistă în fața rusiei, ci și că o poate învinge, dacă i se oferă ajutor.

Victoria Ucrainei este necesară pentru a menține în primul rând ordinea mondială acceptată de toată lumea: granițele internațional recunoscute sunt inviolabile (în afara cazurilor în care tot în Carta ONU sunt încălcate flagrant cumulativ mai multe directive – genocid sau crime împotriva propriului popor, atrocități împotriva propriului popor etc), iar teritoriile nu pot fi anexate cu forța nici măcar în cazul de mai sus.

Victoria Ucrainei va face mai grea decizia Chinei să atace și să anexeze Taiwan-ul, producătorul semiconductorilor din toate telefoanele și laptopurile de pe care citiți acest rezumat, fie că sunteți pro sau anti-Ucraina, o democrație înfloritoare în afara Chinei.

Prin umare, către victorie!

Slava Ukraini!

 

Lasă un răspuns