Dumitru Alaiba : Mai multă accesibilitate, eficiență, siguranță și mai puține costuri. 19 servicii de stare civilă pot fi solicitate online

0
166
Mai multă accesibilitate, eficiență, siguranță și mai puține costuri.
Fără a fi prezenți la subdiviziunile teritoriale ale ASP și să stați la rând, de astăzi, de pe orice dispozitiv conectat la internet, veți putea cere digital certificat/duplicat/extras de pe actul de naștere, căsătorie, deces, divorț, de schimbare a numelui şi/sau prenumelui, certificat/duplicat de stabilire a paternității, certificat de capacitate matrimonială, certificat privind starea civilă, certificat explicativ, extras multilingv de pe actul de naștere, căsătorie, deces, aviz privind afirmarea/infirmarea schimbării numelui și/sau prenumelui, aviz cu privire la anularea și/sau modificarea actului de stare civilă.
19 servicii de stare civilă pot fi solicitate online direct de pe https://servicii.gov.md/ro.
Tot de ce veți avea nevoie este semnătura digitală. O veți utiliza la autentificare și la semnarea cererii depuse. Ușor și simplu.
Și mai fain este că veți putea cere servicii de stare civilă atât pe numele propriu, cât și pe numele rudelor, iar achitarea o puteți face prin MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere.
Am mai spus și voi reitera – eliminarea birocrației va ajuta la îmbunătățirea eficienței și a transparenței, limitând astfel corupția. Voi veți economisi timp prețios și nervi, iar noi vom reduce din corupție și vom crește economic.

 

Lasă un răspuns